Home Up Your Contact Contents Order Tilaus
                                                                                            
  

       

 

LAnguage software as dictionaries - proofing tools - machine translation
"ELT" english language teaching  - "CLT" chinese language teaching
 
data capture & document processing - document conversion
 OCR - OPTICAL CHARACTER RECOGNITION - SERVER BASED OCR AND PDF CONVERSION
CHINESE voice recognition - REPORT MINING & data ANALYSIs - DATA TRANSFORMATION
F-Secure anti-virus - asian language software - russian software

KEYBOARD OVERLAY STICKER SETS

 

Jälleenmyyntiyhteistyö
 jo vuodesta 1993

 

 

 

 

           


7.0 Professional

VISTA YHTEENSOPIVA
 

 

 

 

 

 

                                                                       

 

Yleistä MOTin hakukäytöstä

MOT on sanakirjaohjelma, joka toimii sekä Windowsin alaisten ohjelmien (esimerkiksi tekstinkäsittely- ja selainohjelmien) kanssa että itsenäisenä ohjelmana. Saat MOTista eniten irti, kun käytät sitä yhdessä tekstinkäsittelyohjelman kanssa. Tekstiä laatiessasi voit hakea haluamallesi sanalle käännösvastineen tai synonyymin yhdestä tai useammasta MOTin sanakirjasta, tutkia sanan merkitysvivahteita sekä siirtää valitsemasi vastineen kätevästi suoraan työn alla olevaan asiakirjaan.

MOTista voit helposti muokata itsellesi kulloisiakin tarpeitasi vastaavan työkalun, sillä voit liittää siihen omia sanastojasi, yhdistellä sanakirjoja sopiviksi sanakirjaryhmiksi ja laajentaa kokoonpanoasi uusilla kaupallisilla sanakirjoilla. Selkeän käyttöliittymän ansiosta MOTia on helppo käyttää ja sanat löytyvät nopeasti.

MOT Professional sisältää tekstintunnistuksen, joka lukee ruudulta tekstiä mistä tahansa ohjelmasta ja hakee sanat sanastosta yhdellä ainoalla hiiren napsautuksella.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omat sanastot.  MOT 7.0 Professionalin omien sanastojen ylläpitoa on kehitetty edelleen;

·Voit luoda omalle sanastolle sisällysluettelon, joka toimii MOTin käyttöliittymän Sisällys-sivulla. Tämän ansiosta voit luoda MOTilla monia muitakin hakuteoksia kuin sanastoja.

·XML-muotoista sanastoa luettaessa tai kirjoitettaessa sille voidaan tehdä XSL-muunnos, mikä mm. helpottaa MOTin kytkemistä osaksi muita järjestelmiä.

·Pikakomennolla voit nopeasti avata ylläpitoon hakukäytössä aktiivisena olevan oman sanaston.

·Muotoiluasetuksiin on lisätty uusia mahdollisuuksia, kuten attribuutin perusteella valittava tyyliversio sekä attribuutin tai alikentän perusteella valittava etuliite. Kaikkien muotoiluasetusten kopiointi kentältä toiselle käy nyt kätevästi omalla komennollaan.

·Ylläpidon tietokantatoiminnot, kuten tiedostosta lukeminen ja tiedostoon kirjoitus, on optimoitu tuntuvasti nopeammiksi kuin MOT 6.0:ssa.

·Tietokantojen käyttöä ODBC-yhteyden kautta helpottaa ODBC-velho, joka toimii uuden sanakirjan luonnin yhteydessä.

Sanakirjaryhmien hallinta.  MOT 7.0 Professionalissa on uudistettu sanakirjaryhmien hallintaa helppokäyttöisemmäksi. Uutena ominaisuutena voit luoda sanakirjaryhmiä kielten valinnan kautta. Voit esim. valita suomen hakukieleksi ja englannin tuloskieleksi, jolloin MOT valitsee sanakirjaryhmään kaikki sanakirjat, joissa on suomenkielisiä hakusanoja sekä englanninkielisiä vastineita.
MOT 7.0 on yhteensopiva Windows Vistan kanssa, ja sen käyttöliittymää on uudistettu.

MOT Ohjelmat. MOTista on saatavilla eri käyttöympäristöihin ja eri käyttötarpeisiin useita eri versioita:

·MOT 7.0 Professional, joka toimii Windows-ohjelmana. Tässä MOT-versiossa on kaikki MOT 7.0 -version haku- ja ylläpitotoiminnot. Ohjelmasta on saatavilla sekä yhden käyttäjän versio että verkkoversio.

·MOT 7.0 Professional Intranet Windows-palvelimelle. Ohjelmaa käytetään selainohjelman kautta. Käyttöliittymä on ylläpitäjän muokattavissa. Muitakin eroja Windows-ohjelmaan verrattuna on: esimerkiksi pikanäppäimen ALT+1 sijaan intranet-versiossa voi luoda Pikahaku-painikkeen selain-ohjelman työkaluriville.

·MOT 7.0 Professional Intranet Linux-palvelimelle. Ohjelmaa käytetään selainohjelman kautta. Sisältää samat toiminnot kuin Windows-palvelimella toimiva versio.

·MOT 7.0 Professional Intranet -version voi myös integroida Microsoft Office 2003:n Oheistiedot-toimintoon (Research-toiminto englannin-kielisessä Microsoft Office 2003:ssa).

·MOT Mobile Nokian 9210, 9300 ja 9500 -sarjan puhelimille sekä Windows Pocket PC
 -laitteille. Ohjelma ja sanakirjat asennetaan laitteen muistikortille.

·MOT Mobile Intranet Windows-palvelimelle. Useiden puhelin- ja mobiili-laitteiden tukemaa XHTML-protokollaa käyttävä verkko-MOT. Ohjelmaa käytetään verkon kautta laitteissa, joissa on Internet- tai intranet-yhteys.

·MOT Mobile Intranet Linux-palvelimelle. XHTML-protokollaa käyttävä verkko-MOT Linux-palvelimelle.

MOT 5.0 Termistöjen ylläpito. MOT 7.0 sisältää MOT 5.0/5.6:n ylläpitotoiminnot. Voit siis ylläpitää vanhoja sanastojasi täysin vanhojen MOT-versioiden kanssa yhteensopivasti. Voit esimerkiksi tarvita tätä piirrettä, jos yrityksenne työasemat käyttävät vielä vanhoja MOT-versioita. MOT 7.0 sisältää MOT 5.0/5.6:n ylläpitotoiminnot. Voit siis ylläpitää vanhoja sanastojasi täysin vanhojen MOT-versioiden kanssa yhteensopivasti. Voit esimerkiksi tarvita tätä piirrettä, jos yrityksenne työasemat käyttävät vielä vanhoja MOT-versioita.

         

 

           sivun alkuun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          sivun alkuun

 
Send mail to Mari.Haapaniemi@trantor.fi with questions or comments about this web site.
Copyright © 2002 Trantor Ky
Last modified: 04/04/08